Doc.gr
Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013
Οδοντίατρος και παιδί
Αν καταφέρουμε να περάσουμε στο παιδί μας την συνήθεια της στοματικής υγιεινής είναι σαν να επενδύουμε για το μέλλον του! Η ηλικία που πρέπει να αρχίσουμε το βούρτσισμα των δοντιών είναι αμέσως μόλις ανατείλουν τα πρώτα δόντια στο στόμα του παιδιού, με τη χρήση μιας βρεγμένης γάζας, μέχρι την ηλικία των 2 ετών, αφού η οδοντόβουρτσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά την ηλικία των 2μιση ετών.

Οι γονείς πρέπει να είναι ενημερωμένοι για τα προληπτικά μέσα που υπάρχουν για την αναχαίτιση-απασβέστωση των βλαβών που δημιουργούνται από τα οξέα! Συνήθως τα σημεία από όπου ξεκινά η τερηδόνα είναι οι οπές και σχισμές στη μασητική επιφάνεια και οι επιφάνειες που ακουμπάνε τα δόντια(όμορες)! Γι' αυτό, υπάρχουν τα sealants για τις μασητικές επιφάνειες και το οδοντικό νήμα για τις όμορες ως προληπτικά μέσα και φυσικά το σημαντικότερο, η φθορίωση από την ηλικία των τριών!

Η φθορίωση πρέπει να επαναλαμβάνετε κάθε 6 μήνες από τον οδοντίατρο! Έτσι, επιτυγχάνεται εκτός από το να έχει γερά δοντάκια το παιδί να δημιουργείται μια φιλική σχέση μεταξύ αυτού και του οδοντιάτρου! Να μην τον φοβάται και να μην τον αποφεύγει για την υπόλοιπη ζωή του! Αν επενδύσετε με αυτούς τους τρόπους, πιστέψτε με το παιδί σας θα κερδίσει πολλά χρήματα για την υπόλοιπη ζωή του! Επιλέξτε μια οδοντόβουρτσα που είναι ενδιαφέρουσα, μοναδική και διασκεδαστική για τα παιδιά σας! Επιπλέον, η οδοντόκρεμα να είναι εμπλουτισμένη με φθόριο και να έχει γεύση ευχάριστη για το παιδί σας!
Η μητέρα θα πρέπει να ελέγχει αν το παιδί βουρτσίζει σωστά όλα τα δοντάκια του.


  • Διάδωσέ αυτό το άρθρο: